Blåtur kommer trolig fra det norske uttrykket «ut på tur» eller «ut på tur i det blå» og blir gjerne arrangert av en vennegjeng, forening eller jobb. Hva er egentlig blåtur og hva går det ut på? Det skal vi gi deg svaret på i denne artikkelen, men først – er du og din gruppe på utkikk etter russelogo? Vi har knalltilbud på vår hjemmeside!

Hos oss får du alt fra klistremerker til bannerdesign og unike russelogoer. Sjekk ut vårt tilbud og bestill i dag. Du mottar første skisse innen 2-3 dager og betaler når logoen er ferdig. Vi er størst i Norge på russelogo siden 2009 og vet hva russen ønsker! Sjekk gjerne ut russens omtaler om oss på Trustpilot.no. Hos oss kan du være sikker på at du er i trygge hender og blir fornøyd.

Hva er en blåtur?

Blåtur er et populært fenomen som virkelig har fått grobunn blant vennegjenger, arbeidsgivere og russegrupper. Konseptet går ut på at det skal være en overraskelse. Ingen vet hvor man skal eller hva man skal gjøre bortsett fra den eller de få personene i gruppen som arrangerer og planlegger turen. Hvem som planlegger kan rulleres på og i en vennegjeng kan man for eksempel ha det som tradisjon å arrangere blåtur en gang i året.

Rebusløp kombinert med alkohol

En overraskelsestur til det ukjente trenger ikke nødvendigvis være dyrt eller komplisert. Lag en rebus og planlegg en kjøretur med bussene eller bilene i området eller til nabobyene. Arranger det for eksempel som et kappløp der den som løser rebusene først vinner. Eller at alle i bilen bortsett fra sjåføren må shotte for hver gang man finner en ny oppgave. Her er det ingenting som er feil, kun fantasien setter grenser.

blåtur

En tur til det ukjente i utlandet

Et annet alternativ til blåtur som virkelig har blitt populært de siste årene er blåtur til utlandet. Det kan være arbeidsgiver som arrangerer det for sine ansatte eller en i vennegjengen eller russegruppen. I stedet for å ta den årlige turen til utlandet med destinasjon Magaluf eller Rhodos – hvorfor ikke ta en blåtur?

Velg ut en eller to i russegruppen som arrangerer turen og gjør det hele om til en overraskelse. Hvordan spare penger til en slik tur? Det kan man for eksempel gjøre ved å bli enig om et fast beløp som vippses fra samtlige deltakere en gang per måned. Etter 12 måneder har man plutselig spart opp nok til både flybilletter og hotell samt litt mat og spennende aktiviteter på reisen.

Hva bør russen tenke på før reisen?

Det kan være lurt å bli enige om et slags budsjett og for eksempel om reisemålet skal være i Europa, USA eller Asia. På den måten er alle litt med i planleggingen selv om det skal være en overraskelse. I tillegg kan det være lurt å booke hotell og flybilletter relativt tidlig for å få best mulig pris. Deretter bør arrangørene av blåturen organisere deler av turen når man kommer ned. Hvor skal man spise og hva skal man gjøre?

Vær ute i god tid

Det kan være en god ide å booke restauranter på forskudd. I tillegg kan forslag til aktiviteter være escape room, paintball, air soft, karaoke, strippeklubb eller det man måtte ønske. Her er det ingenting som er feil, men det er lurt å tenke over hva medlemmene i gruppen vil gjøre.  Som arrangør er det viktig å ha i bakhodet at man skal forsøke å skape en tur som alle setter pris på. Dette kan være krevende dersom det er mange med ulike meninger. Samtidig trenger man ikke planlegge alt på turen.