Når man er på jakt etter den perfekte, unike og helt rå russelogo er det noen ting som er viktig å tenke gjennom. En russelogo skal representere russegruppen på best mulig måte. Den skal være unik og skille seg ut i mengden! Uavhengig av om man er vanruss, bussruss eller vandreruss – alle bør ha en spesialdesignet russelogo. En premium russelogo som representerer din gruppe på best mulig måte. Man er kun russ en gang i livet så hvorfor ikke gå ALL IN!

Vi er størst i Norge på premium russelogo siden 2009! Sjekk ut vårt tilbud på russelogopakker her og bestill i dag.

Oppskriften på den perfekte russelogo

Først og fremst må man finne de man ønsker å starte en russegruppe med. Gruppen må bli enig om konsept og ikke minst budsjett i forhold til hvor mye man vil betale for en russelogo. Det er viktig å tenke over prisen før man bestiller. Man «får ofte det man betaler for» og en veldig billig logo er sjeldent av topp kvalitet. Det kan fort bli dyrt å gå for det billigste alternativet dersom ikke alle i gruppa blir fornøyd. I verste fall ender man opp med å bestille en ny logo fra en annen leverandør. Dersom man er villig til å bruke litt ekstra penger på en profesjonell russelogo leverandør, blir man garantert fornøyd. Man er jo kun russ en gang i livet og logoen skal representere din gruppe under hele russetiden. Da vil man at den skal være perfekt! Det er viktig å merke seg at en logo trenger ikke koste skjorta for å bli perfekt. Hos oss på Russelogo.no får man premium russelogo av topp kvalitet til en god pris. Akkurat nå har vi også ekstra pristilbud. Dere kan altså få drømmelogoen for en svært billig penge! Sjekk vår hjemmeside og se hva våre ulike russelogopakker inneholder. 

Se flere dagers arbeid med å tegne en Russelogo på noe få sekunder

Velg en profesjonell russelogo leverandør

Det er veldig viktig å velge en seriøs og profesjonell russelogo leverandør når man bestiller logo. Det koster kanskje litt mer, men i lengden vil det absolutt være verdt det. Det finnes mange useriøse aktører på markedet som kun er ute etter å svindle eller lure russen. Det finnes også mange aktører som dessverre ikke er spesielt flinke når det kommer til design av russelogo. Mange bruker metoder som «klipp og lim», der de kopierer andres varemerker og klipper sammen noe de tror er unikt. Resultatet ser veldig billig og uprofesjonelt ut. I tillegg er det ulovlig å kopiere andres varemerker uten tillatelse. Dette kan i verste fall føre til at man ikke får lov til å bruke russelogoen i russetiden. Man kan også bli anklaget for ulovlig kopiering og i verste fall få bot. På denne måten kan russelogoen raskt bli mye dyrere enn først planlagt.  

Hva regnes som kopiering og dermed er ulovlig? 

Har din russegruppe kommet frem til at deres konsept skal være «Onkel skrue» er dette selvsagt helt i orden. Naturligvis ønsker dere en russelogo som har sammenheng med navnet og vi hjelper dere gjerne! MEN – dersom dere for eksempel ønsker Onkel skrue «klippet og limet» inn i logoen er dette ulovlig.

Dere kan fremdeles ha en russelogo som representerer konseptet «Onkel skrue» på best mulig måte. Vi kan for eksempel designe en logo med en animasjon av Onkel skrue med en passende bakgrunn. Han kan for eksempel sitte på en stor haug med penger. Kun fantasien setter grenser! Man kan gjerne hente inspirasjon fra bilder av Onkel skrue, det viktigste er at logoen ikke blir identisk med et av Disney sine egne bilder. Dette kan i verste fall føre til at man blir saksøkt av Disney, må betale store summer og fjerne logoen. Dette er grunnen til at vi ikke kopiere andre sine varemerker eller figurer, men bruker det gjerne som inspirasjon for å designe noe eget. Man vil vel ikke betale flere tusen kroner for en «Klipp og lim» kopi? Målet med en russelogo skal jo være at den er unik og fremstiller deres gruppe og konsept på best mulig måte.

Hvordan unngå å bli svindlet eller få en ulovlig russelogo?

Russetiden er noe de fleste har gledet seg til i mange år. Man har jobbet hardt og spart penger i lang tid – både gjennom dugnadsarbeid eller annen jobb. Endelig er året her og man er avgangselev. I løpet av dette året er det mye som skjer og mye å ta hensyn til. Alt fra eksamener til russeklær, russetreff og alt annet som medfølger i det å være del av en russegruppe eller generelt elev siste året på VGS. Det er ingen tvil om at det siste man har lyst til å bruke tid og energi på er å bli svindlet av useriøse aktører når man bestiller russelogo. 

Vårt beste tips er at man velger profesjonelle designere som kan regelverket og garanterer at deres russelogo ikke bryter noen lover. Dersom ikke regelverket blir fulgt kan dere får problemer senere i russetiden og i verste fall bli nødt til å fjerne russelogoen.

Vi på Russelogo.no hjelper dere gjerne med å designe en russelogo som følger regelverket og er 100% unik! Vi er størst på russelogo siden 2009 og har lang erfaring med russen. Våre designere er eksperter på grafisk design og forstår hva russen ønsker. Hos oss er du og din gruppe i trygge hender – vårt mål er å oppfylle deres ønsker. 

Generelle tips for å se om en aktør eller hjemmeside er seriøs: 

 • Kan man se tilbakmeldinger fra andre russegrupper som har bestilt logo? Er russen fornøyd med logo fra denne leverandøren?
 • Hvordan ser tidligere logoer ut? Se på detaljene og vær kritisk. Er dette en klipp og lim logo som er ulovlig og som kan koste gruppen dyrt hvis den må fjernes? 
 • Hva er prisen? Det er ofte slik at man får det man betaler for. Dersom logoen er veldig billig er ofte resultatet deretter også. Hvis designeren nesten ikke tjener noe på logoen vil man sjeldent legge ned mye arbeid i å gjøre den unik og profesjonell. Logoen fremstår derfor ofte som slurvete og med «Klipp og lim» detaljer. 
 • Har din russegruppe blitt svindlet og aldri mottatt russelogoen dere har betalt for? Kontakt oss gjerne i dag så gir vi dere et godt pristilbud. Hos oss garanterer vi at dere vil motta en russelogo innen kort tid som står til alle forventninger.

Viktig å tenke på når man skal bestille russelogo

Når man har bestemt pris i forhold til russelogoen og funnet riktig logoleverandør har man kommet et godt stykke. Det er allikevel viktig å tenke gjennom en del fler ting for at logoen skal bli akkurat som dere ønsker.  Nedenfor er en liste med raske spørsmål og svar på ting som kan være viktig å tenke over.

Hvorfor sjekke ut tidligere russegrupper?

Dette er et godt tips for å få inspirasjon. Kanskje liker du fargene som er brukt i en logo, mens du liker skrifttypen i en annen logo? Det er ikke noe problem. Det er kombinasjonene av mange ulike ideer som gjør deres logo unik. Sjekk gjerne ut vår Instagram #russelogo.no for å få inspirasjon til deres premium russelogo. 

Hva er teaser og skal vi ha dette?

Teaser er det som kommer først i rekken når det gjelder utgivelser av navn på russegruppen. Teaser er etterfulgt av dekknavn og konsept. Teaser er som regel mindre seriøst enn dekknavn og konsept. Det er ingen bestemte tider for når man kan slippe teaser og gruppa kan selv avgjøre når dette skal gjøres og om de i det hele tatt ønsker å ha teaser. Dette har til nå vært mest brukt i områder rundt Oslo, men dette er kanskje en tradisjon som burde innføres i hele landet? 

Hva er dekknavn og skal vi ha dette? 

I dag har de fleste dekknavn før konsept. Dekknavnet blir brukt for å promotere seg selv og gruppa før det virkelige navnet slippes – konseptet. Russen går ofte all inn når det gjelder dekknavn og har både klær, logo og sang til dekknavnet de slipper. Det er også en rekke kåringer i forbindelse med dette som kåring av «beste dekknavn». Det var Eikelibussen «Legenden»  i 2002 som et halvt år før russentiden slapp russenavnet «Skyscraper». De fikk mye oppmerksomhet rundt navnet fremfor de andre russegruppene som holdt navnet hemmelig. Dette ble raskt til en tradisjon som førte til at det ble vanlig å slippe dekknavn før konsept. 

Hva er konsept og hva må tenkes gjennom?

Konsept er noe alle russegrupper har. Dette navnet slippes litt før russetiden og er temaet for russegruppen i selve russetiden. Det er dette navnet/konseptet som blir synlig på busser, vans, gensere, russedresser, hodebånd og bannere gjennom hele russetiden. Det er viktig å tenke nøye gjennom man slags konsept man ønsker før man bestiller russelogo og at det er enighet rundt dette i gruppa. 

Har dere dårlig tid og trenger logoen veldig raskt?

Vi er raskest på levering i bransjen! Hos oss får du vanligvis første skisse innen 2-3 dager. Logoen er som regel helt ferdigstilt innen 1-2 uker. Leveringstiden kan variere noe ettersom det avhenger av hvor raskt du svarer på mail og hvor mange endringer som ønskes i logoen. OBS! Dersom dere bestiller V.I.P russelogopakken vil deres bestilling bli prioritert fremfor alle andre bestillinger. Sjekk ut de ulike pakkene vi tilbyr her. 

Må vi betale for russelogoen med en gang?

Hos oss er det ingen forhåndsbetaling og man kan fritt velge å betale med en gang eller når logoen er ferdig. 

Hva er forskjellen på de ulike pakkene?

Vi tilbyr tre ulike logopakker:

 • Russelogo Standard 2990kr (før 3990kr)
 • Russelogo Gull 4490kr (før 6990kr)
 • Russelogo V.I.P 6990kr (før 9990kr)

Les mer om hva de ulike pakkene inneholder direkte på hjemmesiden russelogo.no

russelogopakker
 • Hva er vektorgrafisk design? 

Vektorgrafisk design betyr at logoen kommer i et format som gjør at den kan trykkes på alt fra trykksaker som buss, van, klær, klistremerker osv. Alle våre russelogopakker inkluderer vektorgrafiske filer. Dere mottar disse filene når logoen er ferdig og betalt.

Når går pristilbudet ut?

Vi har tilbud på alle våre pakker så lenge våre designere har kapasitet til å ta imot fler og fullføre dem innen avtalt tid. For øyeblikket har vi mottatt veldig mange bestillinger. Vårt beste tips til deg om du ikke vil gå glipp av pristilbudet er å bestille å snart som mulig. Trykk her for å komme direkte til bestillingsskjemaet på vår hjemmeside. 

Hvorfor burde man planlegge russetiden? 

Fordelen med å planlegge er at man har tid til å spare opp penger og få en økonomisk russefeiring. Det er begrenset hvor mye man klarer å spare siste året på videregående med både jobb, eksamener og russetid å ta hensyn til. Derfor er det lurt å begynne sparingen allerede et par år tidligere. Dugnadsarbeid kan for eksempel være en god ide. Andre fordeler ved å starte tidlig er at man også kan få ting på tilbud eller til en lavere pris. 

Hva er russens dag på Tusenfryd? 

Dette er en dag som arrangeres av Tusenfryd der hele parken kun er åpen for russ. Dette betyr at over 7000 feststemte russ er samlet i parken uten lange køer med barnevogner eller familier. Denne dagen vil du ikke gå glipp av! Kjøp billett til denne eventyrlige dagen her. 

Hva er Trustpilot?

Dette er verdens største plattform for anmeldelser og tilbakemeldinger. Trustpilot ble grunnlagt i Danmark i 2007 og har i løpet av kort tid vokst seg enormt store. På denne siden kan man helt gratis både gi og få anmeldelser. Dermed kan man rakst og enkelt finne ut av om et selskap er pålitelig og seriøst gjennom å lese andres erfaringer. Sjekk ut hva russen skriver om oss på Trustpilot.

26 fakta om russetiden

 1. Dagens russetradisjon startet i 1905 i Oslo da avgangselever gikk med røde russeluer. De røde russeluene var inspirert av tyske studenter som hadde besøkt hovedstaden året før.
 2. Blårusseluene så dagens lys i 1916.
 3. Hvitruss symboliserer russ som har gått 3 år på idrettslinje på videregående. Denne fargen er fortsatt i bruk på Tromsdalen videregående skole.
 4. Russelogo.no er Norges største leverandør av russelogo siden 2009! Hos oss får du premium russelogo til topp kvalitet uten å betale for mye. Sjekk ut vår hjemmeside og pristilbud her. 
 5. Russefeiringen bygger delvis på dansk tradisjon og skal symbolisere fullført gymnasium. Den norske feiringen skiller seg ut når det gjelder både klær, tradisjoner, varighet, russetreff og mye annet.
 6. Hvert år er det rundt 42 000 ungdommer som er avgangselever ved de norske skolene som blir russ. 
 7. Den blå russefargen så dagens lys i 1916 og skulle opprinnelig representere avgangselever fra service og samferdsel, men etter ønske fra elever på høyskoler i Oslo i 1917 ble det endring i dette. Det ble bestemt at de med allmennfag i økonomi skulle dele blåfargen med avgangselever fra service og samferdsel. 
 8. De første blå russeluene kom altså i 1916, men det var først året 1953 som blir regnet som starten på de blå russeluene. Dette året ble økonomisk fagretning treårig. 
 9. dag er det linjen service og samferdsel som representerer fargen svart. 
 10. Tradisjonen med egne russebiler oppstod på 1950-tallet. På denne tiden begynte russen å kjøpe gamle personbiler og malte dem i røde eller blå farger utstyrt med hvite rulletekster og senere reklame.
 11. Kristenrussen ble dannet som en motreaksjon på russens til tider voldsomme fokus på sex og rus. I dag kalles denne russen for krussen og er avholdsruss. 
 12. Uttrykket «blåruss» blir ofte brukt i politiske debatter som betegnelse på unge politikere som beskyldes for å legge for stor vekt på økonomiske vurderinger. Ordet brukes ofte fra venstresiden i politikken mot høyresiden som anses som «den blå siden». 
 13. Russebilene ble opprinnelig kun brukt i selve 17.mai toget som paradebiler.
 14. Hvert år siden 1959 har man kåret «Årets russelåt». Store navn som Avicii sin «Levels» og Usher ft. Lil Jon & Ludacris sin Yeah er med. 
 15. Den originale russefargen er rød og ble for første gang brukt i 1905. Senere har det vokst frem flere russefarger som blant annet grønn i 1995. Dette var russ som studerte landbruk og natur og som tidligere gikk under svartruss kategorien.
 16. Lillaruss skulle representere elever som hadde fullført formgivningslinjen på videregående. 
 17. For over 100 år siden var russefeiringen veldig ulik slik vi kjenner den i dag. På den tiden var det kun privilegerte i samfunnet som fikk gå på videregående. Det var ikke før skolereformene i 1974 at russefeiringen ble noe alle ungdommer kunne delta på.
 18. Russefeiringen har røtter tilbake til 1700-tallet. På denne tiden fantes ikke universiteter i Norge, og nordmenn måtte studere i København. 
 19. I 1916 ble de blå russeluene for første gang brukt av russ ved Oslo handelsgymnasium. Dette var en høyere skole som utdypet seg i økonomi.
 20. I 1979 vedtok Arbeiderparti-regjeringen å legge eksamensdagene til etter 17.mai for å dempe en for vill russefeiring og gi elevene mer tid til faglige forberedelser.
 21. Russelue og russestokk var lenge en enkel pinne av bambus med en farget sløyfe på, eneste utstyr for russen. I dag er det både russeklær, busser, biler, bannere, hodebånd og mye annet som er del av feiringen. 
 22. Rosaruss er barn som går siste året i barnehagen og markerer dette med at jentene har rosa klær og guttene lyseblå med tilhørende russeluer. 
 23. Oransjeruss er avgangselever ved ungdomsskolene siden 1970-tallet. Dette er ikke vanlig i dag, men har eksistert tidligere. 
 24. Russen kler seg på våren i røde, svarte eller blå «uniformer» som russebukser eller russedresser. Russen i Trøndelag har tradisjonelt hatt særegne frakker, opprinnelig labfrakker. Disse ble dekorert med store tegninger eller malerier på ryggen.
 25. Terrordagen er en gammel tradisjon der russen tuller med 1. og 2.klassinger på videregående skolen med å sprute vann, eddik og noen ganger til og med egg. 
 26. Før 1970-tallet var det vanligste og villeste russen gjorde å vekke lærerne grytidlig på 17.mai. Siden den gang har det utviklet seg og mange russ får stadig kritikk i media for pengesløsing, skadelig alkoholforbruk, sexovergrep, hærverk og annet.

Trenger din russegruppe en premium russelogo?

Vi på Russelogo.no er størst i Norge på premium russelogo siden 2009 Dette gjør oss til eksperter på å forstå hva russen trenger og ønsker. Vårt team består av bransjens beste designere på grafisk design og russelogo. Med dette som utgangspunkt er vårt mål å overgå russens forventinger. Vi strekker oss alltid lenger for å gjøre dere fornøyd. Dette resulterer i at russen gir oss topp tilbakemeldinger!

Premium russelogo (time-lapse) by russelogo.no
 • Få første skisse innen 2-3 dager.
 • Vi har ingen forhåndsbetaling – betal når logoen er ferdig. 
 • Vi lager kun premium logoer til topp kvalitet.
 • Vi får topp tilbakemeldinger fra russen.
 • Sammen skaper vi magi som blir lagt merke til og aldri glemt!

Sjekk ut vårt pristilbud på Russelogo.no i dag!