Burde man flytte russefeiringen til etter eksamener slik det var før i tiden? Visste du at opprinnelig hadde man russefeiringen etter eksamensdatoen, men dette ble endret av regjeringen i et håp om å dempe feiringen.

På utkikk etter premium russelogo? Vi har knalltilbud på våre russelogopakker og tilbyr alt fra logo, klistremerker og bannerdesign til mer. Sjekk ut vår hjemmeside og bestill i dag! Få første skisse innen 2-3 dager, ingen forhåndsbetaling og russelogo av topp kvalitet til lav pris.

flytte russefeiringen
Flytte russefeiringen

Ulike meninger og reaksjoner

Det har gjentatte ganger vært debatt og diskusjon om hvorvidt russefeiringen bør flyttes til etter eksamen. Man ser vært år at russefeiringen i større eller mindre grad påvirker eksamensresultater ettersom sosiale sammenkomster går på bekostning av lesetid til prøver. Fraværsgrensen som ble innført for noen år siden har bidratt til at russen i større grad deltar i timene, men hvor mye de faktisk får med seg i løpet av timen er et annet spørsmål. Det er ingen tvil om at en helg med fyll og lite søvn påvirker konsentrasjonsevnen mandag morgen på skolebenken.

Fire fylker ønsket å flytte russefeiringen

For et par år siden gikk fire fylker sammen i et forsøk på å flytte russefeiringen. De ønsket å endre skoleåret for elever på videregående slik at avvikling av skriftlig eksamen bytter plass med russefeiringen. Dette er på bakgrunn av at de mener russefeiringen i større grad har gått ut av kontroll og påvirker eksamensresultatene i alt for stor grad. Det var hovedsakelig Oslo, Akershus, Rogaland og Buskerud som ønsket å flytte russefeiringen.