Trenger din gruppe russelogo? Vi er Norges største leverandør av premium russelogo siden 2009! Se mer og bestill direkte her.

Hvem reddet russefeiringen?

Dette visste du nok ikke om russen…I 1950 var det nære på at russefeiringen ble forbudt. Dette var på grunn av at noen ukjente personer hadde malt Vigelandsstatuens «edle deler» med rødmaling. Dette førte til at myndighetene og kirke – og utdanningsminister Lars Moen foreslo å flytte skriftlig eksamen til etter 17.mai og forby russefeiringen.

Dette året var det Thorvald Stoltenberg som var russepresident. Han klarte å overtale Lars Moen til at russefeiringen skulle gå rolig for seg. Årets russ klarte å oppføre seg bra – mye takket være en god russepresident som banet vei og russefeiringen fikk leve videre.

Russen sin kamp mot nynorsk

Selv den dag i dag er det til tider kamp og uenigheter om nynorsk som obligatorisk fag på skolen. I 1907 da språkstriden herjet i Norge og det ble bestemt at man skulle innføre eksamen i nynorsk ved norske gymnaser var det opptøyer blant russen. Russen stilte i tog med fane, men det var ikke hva som helst som fanene viste. Russen hadde malt et begravelsesfølge og det var ingen tvil om hva som skulle begraves – nynorsken.

Russen kidnappet statsministeren

Russen skapte internasjonale overskrifter på 60-tallet da russens president og hans styre kom kjørende opp til Stortinget og kidnappet datidens statsminister Per Borten. Statsministeren ble ført ned i en kjellerstue der han ble både sjenket og fotografert mens han danset med den utkårede russeprinsessen.

Russelogo wet bandits 2019

Hva het den første russeavisen?

Den første russeavisen kom ut i 1919 og fikk navnet Sagbladet. Litt over 10 år senere i 1931 ble blårussens første avis utgitt og fikk navnet Aftenpotten.

Vi på Russelogo.no har fått topp tilbakemeldinger fra russ som har bestilt fra oss! Sjekk ut hva russen skriver om oss her.

Bestill logo direkte på vår hjemmeside til knallpris her.