Er din russegruppe for opptatt med å redde miljøet og trenger en russelogo? Vi er størst i Norge på russelogo og tilbyr flere ulike pakker til knallpris. Trykk her for å se vårt tilbud nå.

«Skolestreik for klimaet»

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg ble født i Stockholm i 2003. Hun er født med diagonsene Aspergers syndrom og selektiv mutisme, men dette har på ingen måte hindret henne i å nå målene sine. Hun ble verdenskjent nærmest over natten etter at hun som skoleelev satt utenfor Riksdagshuset i Stockholm hver skoledag fra 20.august 2018 til Riksdagsvalget 9.september. Der satt hun med en plakat der det stod «Skolstrejk for klimatet». Denne plakaten har bidratt til å engasjere barn, ungdom, russ og voksne over hele verden – mer om dette senere i artikkelen.

Siden den gang har Greta streiket hver fredag for at Sverige skal oppfylle Parisavtalen. Hun har også deltatt i en rekke demonstrasjoner i Brussel, Helsingfors og London for å nevne noe. Thunberg har også reist til USA for å delta på FNs klimatoppmøte i New York. I utgangspunktet skulle hun ikke reise ettersom fly ikke er et alternativ for henne når det gjelder mengden CO2 utslipp som slippes ut. Da hun fikk tilbud om å reise med båten «Malizia II» i august 2019 bestemte hun seg for å dra. Båten var 18 meter lang og drevet av solcellepanel og undervannsturbiner. Båtturen tok to uker og bestod av små køyesenger, frysetørrede veganretter og bøtter med bionedbrytbare poser som kastes i havet når man skal på do.

Thunberg bevegelsen som engasjerte russen

Denne unge jentas brennende engasjement for klimaet har ført at ungdommer og russ over hele verden har vist stor interesse for klimaet. 22.mars 2019 gikk 40 000 norske skoleelver i streik inspirert av Greta. De streiket over 70 ulike steder i landet og demonstrerte for at samfunnet skal innføre tiltak mot global oppvarming. Samme måned ble Thunberg kåret til «årets kvinne» av svenske Expressen. Hun ble også tildelt Rachel Carson-prisen under klimastreiken i Stavanger. Greta har også blitt tildelt Amnestys samvittighetspris, Natur og ungdom sin «Fritt Ords Pris» og blitt kåret til «Årets person av Time. Hun var også en av de nominerte for Nobels fredspris i 2019.

folkesnakk-russelogo

Trenger din russegruppe en premium russelogo?

Vi på Russelogo.no er størst i Norge på premium russelogo siden 2009. Dette gjør oss til eksperter på å forstå hva russen trenger og ønsker. Vårt team består av bransjens beste designere på grafisk design og russelogo. Med dette som utgangspunkt er vårt mål å overgå russens forventinger. Vi strekker oss alltid lenger for å gjøre dere fornøyd. Dette resulterer i at russen gir oss topp tilbakemeldinger!

  • Få første skisse innen 2-3 dager
  • Vi har ingen forhåndsbetaling – betal når logoen er ferdig
  • Vi lager kun premium logoer til topp kvalitet
  • Vi får topp tilbakemeldinger fra russen. Les hva russen skriver om oss her.
  • Sammen skaper vi magi som blir lagt merke til og aldri glemt

Sjekk ut vårt pristilbud på russelogo.no i dag!