Klimaendringene har ført til økt antall klimaflyktninger gjennom naturkatastrofer, mangel på vann og mat, flom og tørke for å nevne noe. Hvert år forlater rundt 25,3 millioner mennesker hjemmene sine på grunn av klimarelaterte problemer. Mennesker har alltid vært på flukt grunnet naturkatastrofer som har oppstått, men dagens samfunn står ovenfor en langt større utfordring enn tidligere. Heldigvis er det mange deler av verden som hittil ikke er like hardt rammet av klimakrisen og kan hjelpe. Alt hjelper og alle kan bidra litt uavhengig av om man er barn, ungdom, russ eller voksen.

Er din russegruppe opptatt med å redde miljøet og har glemt å bestille russelogo? Vi er Norges største leverandør av russelogo siden 2009. Nå har vil knalltilbud på alle våre logopakker. Sjekk ut vårt tilbud her.

Australia i flammer

Som følger av ekstremt tørt vært, lite regn og høye temperaturer som 48,9 grader har Australia blitt tørt som pinneved. Dette resulterte i en skogbrann høsten 2019 som har vist seg å nærmest være umulig å slukke. Som følger av denne skogbrannen som stadig sprer seg til nye områder og blir ført med vinden på rekordfart, har over 1 milliard dyr omkommet. Hittil er over 23 mennesker døde og 29 savnet. Mer enn 1500 hjem er ødelagt og flere dyrearter er i ferd med å bli utryddet. Hittil anslår man at rundt 6,3 millioner hektar land har brent ned – noe som tilsvarer halve Storbritannia. I Sydney og Brisbane har luftforurensningene nådd de mest skadelige nivåene i verden. Dette forårsaker store pusteproblemer for barn, eldre og personer med astma.

Dagens ungdom og russ har vist stort engasjement for å hjelpe Australia i denne harde tiden. På Instagram er det observert flere russegrupper med stort engasjement for kriserammede Australia. Det er igangsatt flere pengeinnsamlingsaksjoner der russen blant annet sender 2kr per «likes» de får på bildet de har lagt ut. Pengene går til å blant annet hjelpe koalabjørner i Australia.

russelogo-intoxicated-2020-780x780

Klimakrisen kjenner ingen landegrenser

 • Burkina Faso har siden 1970 opplevd 50 mm mindre nedbør i året
 • Nigeria har erfart 250 mm mer nedbør i året.
 • Gjennomsnittstemperaturen i Nord-Vestafrika har steget med 2 grader og ført til tørke.
 • På sørsiden av Himalaya skjer den største nedsmeltingen av isbreer siden 1960. Millioner av mennesker i Himalaya lever av smeltevann som drikkevann og kan bli tvangsflyktninger.
 • Økt havforsuring ødelegger spesielt for korallrevene. 1/4 av alle marine arter er avhengig av korallrev for å overleve.
 • Økt luftforurensning i storbyer som Los Angeles har ført til en kraftig forverring av luftkvaliteten.
 • Flom som rammet Pakistan hardt i 2010 og førte til at over 4,5 millioner ble drevet på flukt.
 • 20% mer tørke i Australia i 2030 og opp til 25 % mindre vannføring i viktige Murray-og Darling-elvene i 2050. Dette er områder som gir vann til det området i Australia som produserer 1/3 av landets mat.
 • Økt antall tyfoner og orkaner: Tyfonen Haiyan i 2013 drev 4 millioner mennesker på flukt i Fillipinene

Trenger din russegruppe en premium russelogo?

Vi på Russelogo.no er størst i Norge på premium russelogo siden 2009. Dette gjør oss til eksperter på å forstå hva russen trenger og ønsker. Vårt team består av bransjens beste designere på grafisk design og russelogo. Med dette som utgangspunkt er vårt mål å overgå russens forventinger. Vi strekker oss alltid lenger for å gjøre dere fornøyd. Dette resulterer i at russen gir oss topp tilbakemeldinger!

 • Få første skisse innen 2-3 dager
 • Vi har ingen forhåndsbetaling – betal når logoen er ferdig
 • Vi lager kun premium logoer til topp kvalitet
 • Vi får topp tilbakemeldinger fra russen. Les hva russen skriver om oss her.
 • Sammen skaper vi magi som blir lagt merke til og aldri glemt

Sjekk ut vårt pristilbud på russelogo.no i dag!