De første russeluene så dagens lys i 1905, men det skulle gå mange år før russebilene ble en del av russefeiringen. De første russebilene rullet i gatene på 1950-tallet. Hvordan russebilene ble kjøpt og brukt på den tiden er ikke langt fra slik vi kjenner det i dag. På 50-tallet kjøpte russen gamle personbiler som de malte røde med hvite tekster og navn.

Paradebiler

Russebilene ble opprinnelig kun brukt i 17.mai toget som paradebiler. Ettersom årene gikk har russebilene blitt en mye større del av russetiden. Dagens russ går til innkjøp av russebiler eller busser allerede ved skolestart av avgangsåret. I dag er russebilen et vanlig fremkomstmiddel for russen når de skal på skolen, russetreff og mye mer det siste skoleåret.

russe-logo-mc-queens-2019-400x400

Fra små personbiler til russebusser

Ettersom årene gikk har samfunnet utviklet seg. Både familier og studenter har fått bedre levekår og økonomi. Dette fører til at ambisjonene blir større og små personbiler har blitt til større biler og ikke minst russebusser. De siste tiårene har dette ført at russen konkurrerer om å vinne ulike priser som «Årets buss», «Årets interiør», «Årets lyd». Dette har ført til at både russebiler og busser har blitt påkostet med enorme summer. I Oslo, Akershus og Buskerud har noen russebusser blitt oppgradert for flere millioner kroner, i håp om å få det perfekte anlegg, interiør og eksteriør. Med andre ord er det mye som har skjedd siden de første russebilene rullet i gatene på 50-tallet.

Har dere funnet den perfekte van eller buss, men mangler russelogo?

Vi er Norges største leverandør av premium russelogo siden 2009!

  • Hos oss får du første skisse innen 2-3 dager.
  • Vi har ingen forskuddsbetaling – du kan betale når logoen er ferdig.
  • Vi får svært gode tilbakemeldinger fra russen – hos oss blir du garantert fornøyd! Sjekk ut hva russen skriver om oss her.
  • Hos oss får du det du betaler for – og mye mer! Sjekk ut vårt pristilbud på russelogopakker i dag. Dette tilbudet vil du ikke gå glipp av.