TIX er gutten fra Bærum med navnet Andreas Andresen Haukeland. Han er en norsk artist, produsent og låtskriver som har gjort stor suksess de siste årene.

På utkikk etter russelogo? Vi er Norges største leverandør av russelogo siden 2009. Hos oss får du premium russelogo, bannerdesign, klistremerker og mye mer til knallpris. Sjekk ut vår hjemmeside i dag!

2010 var gjennombruddet for TIX

Året var 2010 da bærumsgutten gjorde seg bemerket med en rekke kontroversielle russelåter som spredte seg over hele landet. I 2015 ble den omdiskuterte låten «Sjeiken 2015» lansert og den dag i dag kan man høre den på høyttalerne til russebussene. Han har tjent gode penger på russelåter siden den gang og blitt et navn som har fått stor plass i norsk media.

Selv om TIX først og fremst ble kjent gjennom tidvis grove russelåter er det ingen tvil om at han har et stort talent. Sommeren 2019 toppet han VG-lista med den selvbiografiske låten «Jeg vil ikke leve» etterfulgt av «kaller på deg» og «Karantene». I løpet av 2020 ble han den mest strømmende artisten i Norge

TIX
TIX

Melodi Grand Prix eventyret

I februar 2021 vant TIX Melodi Grand Prix med låten «Fallen Angel». Han representerer Norge, der han 18.mai gikk til finalen. Låten setter et viktig tema på dagsorden og handler om bakgrunnen til navnet TIX. Det viser seg at den svært begavede bærumsgutten har hatt en tøff barndomstid. Han har vært utsatt for konsekvent mobbing på grunn av at han er født med Tics. Plutselige, hurtige og ufrivillige bevegelser ved Tourrettes syndrom er noe som har plaget han frem til i dag og påvirket barndommen hans. Mobbing og utestenging på grunn av at han var annerledes har lagt sitt grunnlag for sangen.

Vil vise at din største svakhet kan snus om til en styrke

TIX vil med låten vise at det folk rundt ser på som en svakhet også kan være din største styrke. Det handler om hva du gjør det til. I beste sendetid i den første semifinalen av Eurovision Song Contest tar Andreas av seg solbrillene midt i sangen for å vise frem syndromet gjennom ulike tics-anfall som kan sees i ansiktet. Responsen fra samfunnet har vært enorm og positiv og endelig kan bærumsgutten med stolthet vise frem en side som har gitt han store utfordringer, men som også fikk han til finalen av Europas største sangkonkurranse.

TIX – vi heier på deg! Du er et forbilde for alle, ikke bare russen.