Hvor mye kan du egentlig om russen? Dette finner vi svaret på i russequizen! Spør en medruss, lærer eller til og med bestemor og finn ut hvem som vet mest. Sjekk ut vårt tilbud på russelogo i dag!

Hva kom først – blåruss eller rødruss?

Dagens russetradisjon startet i 1905 i hovedstaden da avgangselever gikk med røde russeluer. Deretter utviklet tradisjonen seg, men det var ikke før i 1916 at de blå russeluene så dagens lys.

russe-logo-nattergal-2019-800x800

Hva ble de røde russeluene inspirert av?

Da avgangselever ved høyskoler i Kristiania begynte å bruke røde russeluer i 1905 var det kun gutter som brukte dette. Hvor ideen med de røde russeluene kom fra vil nok overraske mange. Det var nemlig tyske studenter som hadde på seg røde luer da de besøkte Norge året før som gav inspirasjon til de opprinnelige russeluene.

Hva har du gjort for å få kongle i russeluen?

For å få en kongle i russeluen må man ha sikker sex (med samtykke) utendørs.

Fullfør russelåten «Vill ha dig i mørket hos mig..»

«Vill ha dig i mörkret hos mig
Tiden den stannar när vi rör vid varann
Åh, jag lättar, jag flyger, jag svävar fram
Låt det aldrig ta slut..»

Når var Barbie Girl med Aqua årets russelåt?

Dette var årets russelåt i 1997.

Hvilken linje har hvitruss gått?

Selv om det ikke er noen tvil om at det er rød og blåruss som dominerer finnes det mange andre russefarger. Hvitruss symboliserte russ som hadde gått 3 år på idrettslinje på videregående. Denne fargen er fortsatt i bruk på Tromsdalen videregående skole.

Ble du stjerna av russequizen eller ble det mormor denne gangen? Var ikke russequizen svaret på dine problemer? Fortvil ikke – vi hjelper deg med å bli kvitt enda ett problem – RUSSELOGO!

Vi er Norges største leverandør av russelogo siden 2009! Hos oss får du premium russelogo til topp kvalitet uten å betale for mye.

  • Få første skisse innen 2-3 dager
  • Ingen forhåndsbetaling
  • Vi scorer høyt på gode tilbakemeldinger fra russen

Sjekk ut vår hjemmeside i dag for å sjekke ut våre pristilbud!