Den norske serien Skam er en nettbasert dramaserie som følger ungdommers liv som blant annet russ. Serien ble sendt på NRK og omhandlet livet til en rekke ungdommer på Hartvig Nissens skole i Oslo. Det ble produsert fire sesonger. Hver sesong fokuserte på en rollefigur i serien og navn som Noora, William, Eva, Sana og Isak festet seg over natten hos det norske folk.

Serien ble vist for første gang i 2015 og nettsiden hadde over 1,2 millioner unike brukere per uke. Serien ble ekstremt populær og fikk svært god kritikk for å ta opp viktige temaer som voldtekt, seksualitet, religion, kroppspress for å nevne noe.

Disse prisene fikk TV-serien:

  • Kåret til årets beste TV-serie i 2015 av NATT&DAG
  • Fikk Nordens språkpris i 2016
  • Vant klassen Digital online award under en internasjonal prisutdeling av bransjetidsskriftet C21 i 2016.
  • Serien fikk Peer-Gynt prisen i 2017
  • Fikk Fredrikkeprisen 2017
  • Norske kvinners Sanitetsforenings hederspris 2017
  • Vunnet totalt 9 Gullruten-priser som: «Beste TV-drama», «Beste nye programserie», «Årets nyskapning», «Fagpriser for beste klipp»
  • Vant årets TV-øyeblikk og Folkets favoritt på Gullruten i 2017
  • Serien ble nominert til tre priser for Gullruten 2018

Skam slår alle rekorder i Sverige!

Visste du at flertallet av svenskene ikke hadde noen ide om hva russ var? Svenskene generelt vet veldig lite om nordmenns tradisjoner, matvaner, russetid og mye annet sammenlignet med alt vi vet om dem. Dette har sin naturlige forklaring i at nordmenn i stor grad har vokst opp med svenske barne-TV serier som Pippi Langstrømpe, Ronja Røverdatter, Emil i Lønneberget for å nevne noen.

russelogo--deja-vu

Da serien «Skam» kom til Sverige i 2017 slo den alle rekorder og passerte 25 millioner visninger på SVT Play. Til tross for at svenskene er dobbelt så mange som oss er dette svært gode tall i svensk sammenheng. Danskene har også oppdaget serien som har fått stor omtale i britiske Guardian der også en amerikansk versjon skal utvikles. Til og med Finland har fått med seg denne serien og William er en av rollefigurene som virkelig har tatt av i nabolandet.

Med andre ord har flere land over hele verden vist stor interesse for den norske serien som omhandler norsk ungdom og deres liv på videregående. Svenskene som for få år siden ikke ante hva «russ» var har i dag god oversikt over dette grunnet skam serien. I vårt naboland har man til og med tatt i bruk russebusser for spesielle anledninger og lansert hjemmesider der man kan kjøpe «russeeffekter». Russ er noe som er helt særegent for Norge og måten vi feirer avgangsåret på er helt unikt fra alle andre land. Det er ingen tvil om at mange millioner mennesker syntes dette fenomenet er svært interessant, noe som kan være ekstra gøy å tenke over neste gang du tar på deg russebuksa. Kanskje kommer en svenske bort til deg for å spør om autograf;)

Er din russegruppe på utkikk etter russelogo?

Vi er Norges største leverandør av premium russelogo siden 2009. Hos oss får du første skisse innen 2-3 dager. Vi har ingen forhåndsbetaling og tilbyr unik, håndtegnet logo etter dine ønsker.

Sjekk ut vår hjemmeside og bestill i dag.