Det er ingen tvil om at det er mye å tenke på som bidrar til at man fort kan bli skolelei det siste året på videregående. Dette er året som på mange måter er preget av et evig prestasjonspress. Alt fra skole og karakterer til ekstrajobb, trening og deltakelse i russetiden. Dette presset bidrar til at det for mange blir vanskelig å prioritere riktig og balansere hverdagen. Dette fører igjen til at mange nedprioriterer skolen ettersom «man kun er russ en gang». Husk at man forhåpentligvis også kun går siste året på videregående en gang. Derfor er det viktig å gjøre sitt beste på skolen dette året for å unngå å bruke mye penger og tid senere på å ta opp fag senere. Vi gir deg tipsene til hvordan du kan unngå å bli skolelei. 

Trenger din russegruppe logo? Sjekk ut vår hjemmeside for tilbud på russelogo. Vi er Norges største leverandør av russelogo siden 2009! Hos oss får du første skisse innen 2-3 dager og ingen forhåndsbetaling. Vi får også svært gode tilbakemeldinger fra russ som har bestilt av oss. Sjekk ut hva russen sier om oss på Trustpilot.

russe-logo-invicta-2019-780x780

1. Følg med i undervisningen

Det er ikke alltid man får tid til å lese like mye til prøver eller fremføringen det siste året på videregående. På den andre siden betyr ikke dette at man får dårlige resultater. Prioriter tiden din smart. Legg bort mobil og surfing på nettet i timene. På denne måten kan du bruke tiden til å faktisk følge med i undervisningen, ta notater og huske hva som blir sagt. På denne måten blir det mye enklere å øve til prøven når den tid kommer og du får mer fritid til å gjøre annet.

2. Unngå skippertak

Det kan virke som at man har veldig god tid når det er flere uker til en innlevering eller prøve. Plutselig er dagen der og den siste tiden gikk litt for fort. Gjør deg selv en tjeneste å unngå slike situasjoner. Sett av en halvtime hver dag til øving så slipper du sitte 2 fulle dager før prøve å lære deg hele boken. På denne måten føles det som du har gjort mindre, du unngår stress og du lærer faktisk mer. Noe som garantert vil vises på karakterene.

3. Skole er ikke det eneste viktige

For mange fører det siste året på videregående med seg et enormt prestasjonspress. Dette bidrar igjen til at man kan bli raskere skolelei fordi alt plutselig handler om skolen. Ikke la hele hverdagen og fritiden handle om skolen. Gi deg selv litt pusterom og prioriter venner, familie og ting du syntes er gøy. Det er viktig med en balanse i hverdagen. Dersom det ikke gikk så bra på den prøven som du hadde tenkt er det ikke verdens undergang. Det viktigste er at man har gjort sitt beste og noen ganger er ikke det godt nok – men det er helt greit.

4. Få nok søv

Dette tipset har du nok hørt tusen ganger før av frustrerte foreldre som syntes du sitter alt for lenge oppe og sover for lite. Det kan virke som verdens kjedeligste ting og noe man virkelig ikke har tid til i russetiden – nemlig søvn. Men det er faktisk i denne tiden at man trenger det mer enn noen gang. Plutselig skjer det tusen ting på en dag, alt fra renovering av russebuss/russebil til bestilling av klær, gruppemøter, eksamener, fremføringer, fotball trening osv. Det føles som man ikke har nok tid og det siste man har tid til er å sove. Det er i nettopp slike perioder ekstra viktig å få søvn for å orke alt man skal gjøre i løpet av en dag. Dersom man får minst 7-8 timers søvn i løpet av en dag orker man å gjøre alt man skal. Ikke minst orker man å gjøre tingene på en rask og god måte som til og med kan resultere i at man blir raskere ferdig enn først planlagt.

5. Gled deg over dette året!

Len deg tilbake å nyt året du går i møte! Dette skal være et av dine beste år og det blir det ikke dersom alt blir preget av stress og prestasjon. Bruk tid med venner og familie, ha det gøy i planlegging av russefeiringen og sett av litt tid til skole. En god balanse er viktig og på den måten kan man glede seg over tiden man går i møte.

HA EN MAGISK RUSSEFEIRING – DET FORTJENER DERE!