Nedenfor finner du 10 fun facts om russefeiringen. Kanskje de kan brukes på vors neste gang russegruppen møtes? Hvem klarer få flest og vinner? Hvem taper og hva må taperen gjøre?

Vi gir deg ikke kun fun facs om russefeiringen. Hos oss får du knalltilbud på premium russelogo. Sjekk ut vår hjemmeside og bestill i dag!

Fun facts om russefeiringen

 1. Kristenrussen ble dannet som en motreaksjon på russens til tider voldsomme fokus på sex og rus. I dag kalles denne russen for krussen og er avholdsruss.

 

 1. Uttrykket «blåruss» blir ofte brukt i politiske debatter som betegnelse på unge politikere som beskyldes for å legge for stor vekt på økonomiske vurderinger. Ordet brukes ofte fra venstresiden i politikken mot høyresiden som anses som «den blå siden».

 

 1. Fun facts om russefeiringen er at russebilene ble opprinnelig kun brukt i selve 17.mai toget som paradebiler før.

 

 1. Hvert år siden 1959 har man kåret «Årets russelåt». Store navn som Avicii sin «Levels» og Usher ft. Lil Jon & Ludacris sin Yeah er med.
fun facts russefeiringen
fun facts russefeiringen

 

 1. Den originale russefargen er rød og ble for første gang brukt i 1905. Senere har det vokst frem flere russefarger som blant annet grønn i 1995. Dette var russ som studerte landbruk og natur og som tidligere gikk under svartruss kategorien.

 

 1. Lillaruss skulle representere elever som hadde fullført formgivningslinjen på videregående.

 

 1. For over 100 år siden var russefeiringen veldig ulik slik vi kjenner den i dag. På den tiden var det kun privilegerte i samfunnet som fikk gå på videregående. Det var ikke før skolereformene i 1974 at russefeiringen ble noe alle ungdommer kunne delta på.

Trenger din russegruppe en premium russelogo?

Vi på Russelogo.no er størst i Norge på premium russelogo siden 2009 Dette gjør oss til eksperter på å forstå hva russen trenger og ønsker. Vårt team består av bransjens beste designere på grafisk design og russelogo. Med dette som utgangspunkt er vårt mål å overgå russens forventinger. Vi strekker oss alltid lenger for å gjøre dere fornøyd. Dette resulterer i at russen gir oss topp tilbakemeldinger!

 • Få første skisse innen 2-3 dager.
 • Vi har ingen forhåndsbetaling – betal når logoen er ferdig.
 • Vi lager kun premium logoer til topp kvalitet.
 • Vi får topp tilbakemeldinger fra russen. Les hva russen skriver om oss her.
 • Sammen skaper vi magi som blir lagt merke til og aldri glemt!

Sjekk ut vårt pristilbud på Russelogo.no i dag!